De Combinatie van Beroepsvissers beweert dat sportvissers jaarlijks de sterfte van 300 ton aal zouden veroorzaken. Dat stond maandag in het Algemeen Dagblad. Sportvisserij Nederland is woest en verbijsterd over deze bizarre aantijging.

Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Vlaanderen gaan hengelsportverenigingen actief benaderen om in de toekomst geen in het wild weggevangen schubvis meer uit te zetten in visvijvers. De Nederlandse visbestanden dalen in biomassa, waardoor grootschalige onttrekking – voor welke doeleinden dan ook – niet meer kan!

Normaliter start het roofvisseizoen weer op de eerste dag van Juni, echter, Sport visserij Nederland heeft reeds jaren geleden voor elkaar gekregen dat de laatste zaterdag van Mei, tijdens de nationale Hengelsportdag, dit al mag!

De gemiddelde roofvisser loopt deze laatste roofvisloze dag van het jaar al te stuiteren en gaat er morgen al vroeg op uit!

Bestuur en commissies wensen U een goede vangst! En denk aan de foto,s!

Assendelft, tijdens de jaarlijkse leden vergadering van de federatie Sportvisserij MidWest Nederland zijn grote stappen gezet om nog veel actiever de problemen waar de hengelsport(er) mee kampt aan te pakken. Hierover binnenkort meer en uitgebreid nieuws.

De drie belangrijkste uitgangs punten zijn en blijven, BEREIKBAAR, BESCHIKBAAR, BEVISBAAR WATER MET EEN GEVARIEERDE ENE RIJKE VISSTAND. 1 vergunning, gericht jeugd motiveren om te gaan en blijven vissen etc. etc.