Het was echt een leuk kleine watersport evenement wat zoals wel vaker het geval is in Zeewolde matig werd bezocht. Wat is er toch met de Zeewoldenaar dat hij/zij maar moeilijk te bewegen is om ergens naar toe te gaan laat staan aan mee te doen. En maar klagen dat er niets te doen is! Nou de mensen jong en oud die er wel waren hadden plezier voor tien! Wat een gave attracties waren er bij elkaar gebracht. De volgende keer gaan we proberen om wat meer het middelpunt van het strand te worden opdat de toeristen en Zeewoldenaren er simpelweg niet omheen kunnen, dat is wat het evenement verdient. 

Steeds vaker komen er berichten binnen over het volledig dichtgroeien van de viswateren in ons dorp en de Vaarten en Meren om ons heen. Dit probleem is niet een Zeewolder probleem maar een landelijk probleem. Schoner helderder water is een streven van onze waterbeheerders die klaarblijkelijk doorschieten in hun beleid! Landelijk lijkt het streven naar glashelder water een prioriteit geworden. Glashelder maar voor de gebruiker helaas niet meer bruikbaar is wat men nastreeft of lijkt na te streven, dat is wat je veel hoort. Zwemmers komen niet meer door de waterplanten heen, booteigenaren lopen vast met volle schroeven en of loodzware peddels, vissers kunnen niet meer vissen! En toch is er een lobby die klaarblijkelijk gehoor krijgt en waar een push achter zit die voor de sportvisserij lastig te counteren is. Dat geld vooral landelijk! Wat doet de hengelsport vereniging hieraan?

Heb je ook die leuke flyer van Puur Zeewolde, Puur Plezier ontvangen?* 
Hierin staan allerlei leuke activiteiten die tijdens de Zomer van 2014 georganiseerd worden.
Een daarvan is "Kennis maken met kleine watersport" op het Woldstrand.
Op diverse woensdag middagen in de zomer, kan je meer te weten komen over duiken, suppen, kanoën, surfen, zeilen, vissen of andere watersporten.
Uiteraard is uw plaatselijke hengelsportvereniging Ons Stekkie hierbij ook van de partij.

Op de woensdag middagen van 16, 30 Juli en 6, 20 Augustus staan wij tussen 15:00 en 18:00 uur op het Woldstrand.
Hier hebben we een sportieve uitdaging voor je in petto!

Het enige echte Flevolandse Polderkampioenschap op 17 Augustus 2014 in Zeewolde!
Snel opgeven voorkomt teleurstellingen!

Op 17 Augustus aanstaande zijn alle sportvissers die in het bezit zijn van een VISpas van een in de Flevopolder gevestigde hengelsport vereniging uitgenodigd om deel te nemen aan de Polderkampioenschappen.